Vanaf 2022 krijgen berijders alleen korting op de bijtelling tot een bedrag van 35.000 euro in plaats van 40.000 euro. Wie nu een elektrische auto bestelt, kan kiezen uit een beperkte voorraad of rekening houden met een levertijd die soms oploopt tot 18 maanden. In slechts enkele gevallen kan je de auto van je keuze dit jaar ook daadwerkelijk gaan rijden mét de bijbehorende bijtellingskorting.

VZR pleit ervoor om de datum van bestelling te laten gelden voor de bijtellingskorting. “Je beslist immers op dat moment voor de auto met de op dát moment geldende bijtelling. Dan weet je waar je als berijder recht op hebt.”

Jan van Delft, voorzitter VZR legt uit: “Op onze website worden er 160% meer bijtellingsberekeningen uitgevoerd. Iedereen wil weten waar hij aan toe is en dat is met de huidige situatie niet duidelijk. VZR pleit er dan ook voor om de besteldatum leidend te laten zijn voor de bijtelling.”