Verkoop van occasions stevent af op record in 2021

De verkoop van tweedehands personenauto’s door autobedrijven komt dit jaar naar verwachting uit op ruim 1,3 miljoen. Volgens cijfers van BOVAG en RDC is dit een record. De teller stond na elf maanden op 1.232.335 occasions.

Vorig jaar leverden de Nederlandse autobedrijven 1.285.166 gebruikte personenauto’s af. Over de eerste elf maanden van 2021 bedraagt de stijging 4 procent ten opzichte van de dezelfde periode vorig jaar. Tot nu toe blijkt bijna de helft van de afgeleverde occasions dit jaar verkocht door BOVAG-leden (inclusief autodealers).

De handel tussen particulieren onderling neemt flink af. Tot en met november werden er iets minder dan 621.000 tweedehands auto’s verhandeld zonder tussenkomst van de vakhandel. Dat is 9 procent minder dan in dezelfde periode in 2020. In heel 2019 werden 695.000 occasions door particulieren onderling gekocht en verkocht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reageren
500 tekens over
Verkoop van occasions stevent af op record in 2021 - Automobielmanagement.nl

Verkoop van occasions stevent af op record in 2021

De verkoop van tweedehands personenauto’s door autobedrijven komt dit jaar naar verwachting uit op ruim 1,3 miljoen. Volgens cijfers van BOVAG en RDC is dit een record. De teller stond na elf maanden op 1.232.335 occasions.

Vorig jaar leverden de Nederlandse autobedrijven 1.285.166 gebruikte personenauto’s af. Over de eerste elf maanden van 2021 bedraagt de stijging 4 procent ten opzichte van de dezelfde periode vorig jaar. Tot nu toe blijkt bijna de helft van de afgeleverde occasions dit jaar verkocht door BOVAG-leden (inclusief autodealers).

De handel tussen particulieren onderling neemt flink af. Tot en met november werden er iets minder dan 621.000 tweedehands auto’s verhandeld zonder tussenkomst van de vakhandel. Dat is 9 procent minder dan in dezelfde periode in 2020. In heel 2019 werden 695.000 occasions door particulieren onderling gekocht en verkocht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reageren
500 tekens over