Spuigroep neemt Avis Budget Autoverhuur over en stopt met Europcar

Het Haagse automotive bedrijf Spuigroep BV neemt autoverhuurder Avis Budget Autoverhuur BV over en zal voortaan de merken Avis en Budget in Nederland gaan vertegenwoordigen. Het bedrijf is nu nog in handen van Avis Budget International. Avis Budget Autoverhuur BV en Europcar Autoverhuur BV worden samengevoegd en gaan verder onder de merknamen Avis en Budget. Afgelopen zomer werd bekend dat Volkswagen Groep en Pon Holdings Europcar Mobility Group overnemen.

De vestigingen van Europcar gaan komende maanden over in de kleuren van Avis. Hierdoor ontstaat een netwerk van circa 45 Avis Budget-vestigingen in het hele land.

Leo van Beukering, oprichter van Spuigroep: “Alle medewerkers mogen er trots op zijn om dit iconische merk te gaan vertegenwoordigen. Beide organisaties vullen elkaar naadloos aan. Avis heeft een dominante positie op Schiphol en heeft internationaal het grootste netwerk en wij hebben een landelijk dekkend netwerk van vestigingen voor zowel de particuliere als zakelijke markt.”

Franchisenemer Europcar

De afgelopen 25 jaar heeft Spuigroep als franchisenemer het merk Europcar in Nederland uitgebouwd. Aan deze lange en goede relatie met Europcar Mobility Group komt nu een einde. “Wij zijn vastberaden om de positie van Avis in Nederland te versterken en verder uit te bouwen. Daartoe investeren we in de organisatie, in de uitbreiding van het wagenpark en in de landelijke naamsbekendheid van Avis. Wereldwijde contacten en contracten van Avis Budget International gaan bij ons direct zorgen voor een sterke groei”, stelt Van Beukering.

Martijn Hanekroot, algemeen directeur van Europcar Autoverhuur BV, gaat leiding geven aan de nieuwe Avis Budget organisatie: “Na een voor iedereen zeer uitdagende coronatijd staan we met veel energie en ambitie klaar voor deze uitbreiding. Beide organisaties hebben ieder hun eigen kwaliteiten, die goed op elkaar aansluiten en een ideale basis vormen voor een kansrijke toekomst. Wij heten al onze vertrouwde én nieuwe klanten welkom bij Avis en Budget.”

Spuigroep B.V. is in 1949 opgericht en bestaat uit diverse werkmaatschappijen actief in de automotive branche. In totaal werkt het bedrijf met ruim 1400 collega’s aan mobiliteitsoplossingen voor zowel zakelijke als particuliere klanten vanuit verschillende werkmaatschappijen, onder andere: Motorhuis, Achilles Brandstoffen Maatschappij (AVIA), Autoschadehuis, Multilease, Boedelbak en straks dus Avis Budget autoverhuur. Het hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.

Spuigroep neemt Avis Budget Autoverhuur over en stopt met Europcar - Automobielmanagement.nl

Spuigroep neemt Avis Budget Autoverhuur over en stopt met Europcar

Het Haagse automotive bedrijf Spuigroep BV neemt autoverhuurder Avis Budget Autoverhuur BV over en zal voortaan de merken Avis en Budget in Nederland gaan vertegenwoordigen. Het bedrijf is nu nog in handen van Avis Budget International. Avis Budget Autoverhuur BV en Europcar Autoverhuur BV worden samengevoegd en gaan verder onder de merknamen Avis en Budget. Afgelopen zomer werd bekend dat Volkswagen Groep en Pon Holdings Europcar Mobility Group overnemen.

De vestigingen van Europcar gaan komende maanden over in de kleuren van Avis. Hierdoor ontstaat een netwerk van circa 45 Avis Budget-vestigingen in het hele land.

Leo van Beukering, oprichter van Spuigroep: “Alle medewerkers mogen er trots op zijn om dit iconische merk te gaan vertegenwoordigen. Beide organisaties vullen elkaar naadloos aan. Avis heeft een dominante positie op Schiphol en heeft internationaal het grootste netwerk en wij hebben een landelijk dekkend netwerk van vestigingen voor zowel de particuliere als zakelijke markt.”

Franchisenemer Europcar

De afgelopen 25 jaar heeft Spuigroep als franchisenemer het merk Europcar in Nederland uitgebouwd. Aan deze lange en goede relatie met Europcar Mobility Group komt nu een einde. “Wij zijn vastberaden om de positie van Avis in Nederland te versterken en verder uit te bouwen. Daartoe investeren we in de organisatie, in de uitbreiding van het wagenpark en in de landelijke naamsbekendheid van Avis. Wereldwijde contacten en contracten van Avis Budget International gaan bij ons direct zorgen voor een sterke groei”, stelt Van Beukering.

Martijn Hanekroot, algemeen directeur van Europcar Autoverhuur BV, gaat leiding geven aan de nieuwe Avis Budget organisatie: “Na een voor iedereen zeer uitdagende coronatijd staan we met veel energie en ambitie klaar voor deze uitbreiding. Beide organisaties hebben ieder hun eigen kwaliteiten, die goed op elkaar aansluiten en een ideale basis vormen voor een kansrijke toekomst. Wij heten al onze vertrouwde én nieuwe klanten welkom bij Avis en Budget.”

Spuigroep B.V. is in 1949 opgericht en bestaat uit diverse werkmaatschappijen actief in de automotive branche. In totaal werkt het bedrijf met ruim 1400 collega’s aan mobiliteitsoplossingen voor zowel zakelijke als particuliere klanten vanuit verschillende werkmaatschappijen, onder andere: Motorhuis, Achilles Brandstoffen Maatschappij (AVIA), Autoschadehuis, Multilease, Boedelbak en straks dus Avis Budget autoverhuur. Het hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.