VDL Nedcar bouwt geen auto’s voor Canoo, wel samenwerking

VDL Nedcar gaat geen auto’s bouwen voor de Amerikaanse EV-fabrikant Canoo. De besprekingen hierover zijn gestopt. VDL Groep en Canoo hebben echter wel aangekondigd dat ze mogelijkheden verkennen om samen te werken.

Nieuw contract VDL NedCar met BMW

VDL Nedcar zal de reeds door Canoo betaalde investering (25 miljoen euro) terugbetalen. Daarnaast zal VDL Groep, om de goede relatie te benadrukken, voor een bedrag van 7,5 miljoen euro aandelen in het kapitaal van Canoo kopen.

“We waarderen de maanden van inspanningen die VDL Nedcar heeft geïnvesteerd om ons een optie tot contract manufacturing te bieden. We zijn tot de conclusie gekomen dat het produceren van personenauto’s in Amerika beter aansluit bij onze missie en huidige focus om te investeren in de gemeenschappen en staten die samen met ons investeren in hightech-productie en het creëren van Amerikaanse banen en innovatie”, stelt CEO Tony Aquila van Canoo.

Partnerschap

“De steun van de staten Oklahoma en Arkansas stelt ons in staat om een productiestart eerder te bereiken, met minder risico’s op vele fronten. Hoewel we hebben besloten om niet verder te gaan met VDL Nedcar, hebben we ook geconcludeerd dat we met VDL Groep en de familie Van der Leegte een voortgezet partnerschap willen onderzoeken, terwijl we de beste manier en timing evalueren om Canoo uit te breiden naar Europa en voordeel willen behalen uit geavanceerde productietechnologieën.”

Nieuwe mogelijkheden

“We kijken ernaar uit om onze relatie met Tony en het team van Canoo voort te zetten, aangezien we samen nieuwe mogelijkheden zullen verkennen’’, vertelt president-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep. “Wij zien elektrische voertuigen als een belangrijke economische motor. We zijn verheugd om in Canoo te investeren en kijken uit naar een lange en succesvolle relatie.’’

Lees ook:
Canoo wil toch geen auto’s produceren bij VDL Nedcar

VDL Nedcar bouwt geen auto’s voor Canoo, wel samenwerking - Automobielmanagement.nl

VDL Nedcar bouwt geen auto’s voor Canoo, wel samenwerking

VDL Nedcar gaat geen auto’s bouwen voor de Amerikaanse EV-fabrikant Canoo. De besprekingen hierover zijn gestopt. VDL Groep en Canoo hebben echter wel aangekondigd dat ze mogelijkheden verkennen om samen te werken.

Nieuw contract VDL NedCar met BMW

VDL Nedcar zal de reeds door Canoo betaalde investering (25 miljoen euro) terugbetalen. Daarnaast zal VDL Groep, om de goede relatie te benadrukken, voor een bedrag van 7,5 miljoen euro aandelen in het kapitaal van Canoo kopen.

“We waarderen de maanden van inspanningen die VDL Nedcar heeft geïnvesteerd om ons een optie tot contract manufacturing te bieden. We zijn tot de conclusie gekomen dat het produceren van personenauto’s in Amerika beter aansluit bij onze missie en huidige focus om te investeren in de gemeenschappen en staten die samen met ons investeren in hightech-productie en het creëren van Amerikaanse banen en innovatie”, stelt CEO Tony Aquila van Canoo.

Partnerschap

“De steun van de staten Oklahoma en Arkansas stelt ons in staat om een productiestart eerder te bereiken, met minder risico’s op vele fronten. Hoewel we hebben besloten om niet verder te gaan met VDL Nedcar, hebben we ook geconcludeerd dat we met VDL Groep en de familie Van der Leegte een voortgezet partnerschap willen onderzoeken, terwijl we de beste manier en timing evalueren om Canoo uit te breiden naar Europa en voordeel willen behalen uit geavanceerde productietechnologieën.”

Nieuwe mogelijkheden

“We kijken ernaar uit om onze relatie met Tony en het team van Canoo voort te zetten, aangezien we samen nieuwe mogelijkheden zullen verkennen’’, vertelt president-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep. “Wij zien elektrische voertuigen als een belangrijke economische motor. We zijn verheugd om in Canoo te investeren en kijken uit naar een lange en succesvolle relatie.’’

Lees ook:
Canoo wil toch geen auto’s produceren bij VDL Nedcar