Overdag was er echter slechts sprake van een lichte daling van het aantal files. In de maand juli was het zelfs drukker dan in andere jaren. Vooral op vrijdagen was het deze zomer en herfst opmerkelijk druk op de Nederlandse wegen. Veel Nederlanders trokken er voor een paar dagen op uit. Oktober was dit jaar de drukste maand op de weg. Opvallend was de terugkeer van de ochtendspits na het vervallen van het dringende thuiswerkadvies. De meeste files stonden dit jaar in Zuid-Holland (vooral in de regio Rotterdam) en in Noord-Brabant.

Omrijden

Verkeer dat dagelijks gebruik maakt van de A12 Utrecht – Den Haag moest vanaf eind september 9 dagen lang omrijden. De noodzakelijke en uitgebreide werkzaamheden tussen Woerden en Nieuwerbrug konden zo in een keer worden uitgevoerd. Het gevolg was grootschalige omleidingsroutes richting Den Haag. Op de omleidingsroute via Gorinchem en Rotterdam (A27 en A15) ontstonden extra files. Maar vooral het verkeer op het onderliggend wegennet ondervond veel hinder.

Lees ook:
Mobiliteitsalliantie: kansen voor spreiding in verkeer niet benut