Die daling betekent dat er geen sprake is van enig herstel op de vaderlandse automarkt. Een ‘inhaalslag’ met nog net voor de jaarwisseling geregistreerde elektrische modellen is dit jaar ook uitgebleven. De scherpe daling van de verkopen houdt nu al maanden aan. In november lagen de autoverkopen 17,5 procent lager, in oktober kwam de daling uit op een op record 23,7 procent, in september en augustus op 16,9 resp. 16,8 procent en in juli op 22 procent.

Chiptekort

BOVAG, RAI Vereniging en RDC schrijven de misère toe aan het chiptekort. “Het mondiale tekort aan computerchips speelt de autobranche nog immer parten en de verwachting is dat deze problematiek nog minstens tot halverwege volgend jaar voor problemen blijft zorgen. De orderportefeuilles bij autodealers zijn over het algemeen goed gevuld, maar veel fabrikanten kunnen momenteel niet voldoende produceren,’’ schreven de organisaties in het marktbericht over november.

Lees ook:
‘Autoverkopen 2022 naar 390.000’