Broekhuis mag Auto Palace overnemen

De Autoriteit Consument en Markt ACM heeft groen licht gegeven voor de overname van Auto Palace Beheersmaatschappij door Broekhuis Vastgoed Holding. Volgens de ACM blijft er na de overname voldoende concurrentie over.

Broekhuis deelde eind november mee het familiebedrijf Auto Palace Groep over te nemen. Met die overname breidt Broekhuis het portfolio uit met zes merken: Alfa Romeo, Citroën, DS, Hyundai, Jeep en Mitsubishi. De overname maakt deel uit van de netwerkstrategie van Stellantis en wordt naar verwachting eind 2021 afgerond en onder voorbehoud van goedkeuring door de ACM (Autoriteit Consument en Markt) op 1 januari 2022 verwezenlijkt, deelde Broekhuis mee.

De ACM heeft de voorgenomen concentratie nu onderzocht. Een vergunning is niet nodig, concludeert de concurrentiedienst: ‘’De ACM heeft geen reden om aan te nemen dat de voorgenomen concentratie de daadwerkelijke mededinging op de Nederlandse markt of een deel daarvan op significante wijze zou kunnen belemmeren.’’

Broekhuis mag Auto Palace overnemen - Automobielmanagement.nl

Broekhuis mag Auto Palace overnemen

De Autoriteit Consument en Markt ACM heeft groen licht gegeven voor de overname van Auto Palace Beheersmaatschappij door Broekhuis Vastgoed Holding. Volgens de ACM blijft er na de overname voldoende concurrentie over.

Broekhuis deelde eind november mee het familiebedrijf Auto Palace Groep over te nemen. Met die overname breidt Broekhuis het portfolio uit met zes merken: Alfa Romeo, Citroën, DS, Hyundai, Jeep en Mitsubishi. De overname maakt deel uit van de netwerkstrategie van Stellantis en wordt naar verwachting eind 2021 afgerond en onder voorbehoud van goedkeuring door de ACM (Autoriteit Consument en Markt) op 1 januari 2022 verwezenlijkt, deelde Broekhuis mee.

De ACM heeft de voorgenomen concentratie nu onderzocht. Een vergunning is niet nodig, concludeert de concurrentiedienst: ‘’De ACM heeft geen reden om aan te nemen dat de voorgenomen concentratie de daadwerkelijke mededinging op de Nederlandse markt of een deel daarvan op significante wijze zou kunnen belemmeren.’’