Volvo Cars gaat bij de zuiderburen en in Luxemburg een netwerk van snelladers uitbouwen. Halverwege dit jaar moeten er 30 stations beschikbaar zijn. Die oplaadpunten komen op de locaties van Belgische en Luxemburgse Volvo-dealers maar kunnen ook gebruikt worden door EV-rijders van andere merken.

Alleen elektrisch

De snelladers werken met een vermogen tot 175 kW of 200 kW, waardoor auto’s na enkele minuten laden opnieuw 100 kilometer kunnen afleggen. Na 40 minuten laadtijd geeft een batterij opnieuw zo goed als volledig bereik. “De operatie strookt met de ambitie van Volvo om een volledig elektrische autobouwer te worden. Het Zweeds-Chinese bedrijf wil tegen 2030 enkel nog elektrische voertuigen produceren,’’ heeft Volvo in België laten weten.

Lees ook:
Volvo Cars gaat fors investeren in accu’s voor elektrische voertuigen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding