‘Werkgevers hebben oog voor hoge inflatie’

Deze week was de eerste formele gespreksronde voor een nieuwe cao Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijven (MVT). Vertegenwoordigers van BOVAG en de vakbonden bespraken onder meer de economische situatie, met de hoge inflatie, en de specifieke omstandigheden in de branches die onder de cao MVT vallen. De huidige cao loopt tot 31 maart 2022 en geldt voor ruim 81.000 mensen.

Bovag Coronamonitor #2: 69 procent ondernemers vertrouwt op goede afloop

BOVAG heeft duidelijk gemaakt dat de werkgevers in de sector oog hebben voor de hoge inflatie. “Wat dat betreft waren de woorden van Klaas Knot van De Nederlandsche Bank recentelijk niet mis te verstaan. Hij meldde in het tv-programma Buitenhof dat de huidige verhoogde inflatie tot zeker zomer 2023 zal aanhouden. Dat heeft uiteraard gevolgen voor de koopkracht. Ook realiseren de werkgevers zich dat het belangrijk is om de sector aantrekkelijk te houden voor werknemers, zeker nu de concurrentie op de arbeidsmarkt hand over hand toeneemt. Er wordt langs alle kanten getrokken aan technisch geschoolde mensen,’’ aldus een verklaring van BOVAG.

Wisselend beeld

Tegelijkertijd vraagt BOVAG aandacht voor het zeer wisselende beeld dat de coronacrisis oplevert in de branches. Mede om die reden hebben de onderhandelaars van BOVAG gepleit voor meer flexibilisering en maatwerk in de branche. Caroline Bekkering van de BOVAG-delegatie: “Het was een constructief eerste gesprek, met begrip en respect voor elkaars positie. We streven naar een compacte, goed leesbare en uitlegbare cao, die de branche aantrekkelijk houdt. Wat ons betreft komt er snel duidelijkheid voor werknemers en werkgevers zodat we de blik weer op werken en ondernemen kunnen richten.”

Lees ook:
Jaap Verweij nieuwe branchemanager BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven

‘Werkgevers hebben oog voor hoge inflatie’ - Automobielmanagement.nl

‘Werkgevers hebben oog voor hoge inflatie’

Deze week was de eerste formele gespreksronde voor een nieuwe cao Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijven (MVT). Vertegenwoordigers van BOVAG en de vakbonden bespraken onder meer de economische situatie, met de hoge inflatie, en de specifieke omstandigheden in de branches die onder de cao MVT vallen. De huidige cao loopt tot 31 maart 2022 en geldt voor ruim 81.000 mensen.

Bovag Coronamonitor #2: 69 procent ondernemers vertrouwt op goede afloop

BOVAG heeft duidelijk gemaakt dat de werkgevers in de sector oog hebben voor de hoge inflatie. “Wat dat betreft waren de woorden van Klaas Knot van De Nederlandsche Bank recentelijk niet mis te verstaan. Hij meldde in het tv-programma Buitenhof dat de huidige verhoogde inflatie tot zeker zomer 2023 zal aanhouden. Dat heeft uiteraard gevolgen voor de koopkracht. Ook realiseren de werkgevers zich dat het belangrijk is om de sector aantrekkelijk te houden voor werknemers, zeker nu de concurrentie op de arbeidsmarkt hand over hand toeneemt. Er wordt langs alle kanten getrokken aan technisch geschoolde mensen,’’ aldus een verklaring van BOVAG.

Wisselend beeld

Tegelijkertijd vraagt BOVAG aandacht voor het zeer wisselende beeld dat de coronacrisis oplevert in de branches. Mede om die reden hebben de onderhandelaars van BOVAG gepleit voor meer flexibilisering en maatwerk in de branche. Caroline Bekkering van de BOVAG-delegatie: “Het was een constructief eerste gesprek, met begrip en respect voor elkaars positie. We streven naar een compacte, goed leesbare en uitlegbare cao, die de branche aantrekkelijk houdt. Wat ons betreft komt er snel duidelijkheid voor werknemers en werkgevers zodat we de blik weer op werken en ondernemen kunnen richten.”

Lees ook:
Jaap Verweij nieuwe branchemanager BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven