5,8 procent meer nieuwe auto’s verkocht in februari 

In de net afgelopen maand februari zijn in ons land 5,8 procent meer auto’s geregistreerd dan een jaar geleden. Dat is de eerste plus na maanden van rode cijfers. “Of de stijging doorzet is nog te vroeg om te zeggen. De aanhoudende wereldwijde tekorten aan computerchips blijft de autoproductie naar verwachting tot in de tweede helft van dit jaar parten spelen,’’ zeggen RAI Vereniging, BOVAG en RDC.

In totaal werden er afgelopen maand 22.860 nieuwe auto’s in Nederland geregistreerd. Een jaar geleden waren dat er 21.617. Tot eind februari dit jaar zijn 53.724 nieuwe auto’s op kenteken gezet, nog altijd bijna 6 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Kia koploper

Kia is opnieuw het meest succesvolle automerk met 2.500 stuks en een marktaandeel van 10,9 procent. Kia voert de modellenlijst aan met liefst twee auto’s, de Picanto (753 stuks) en de Niro (727). Tweede op de merkenlijst is Toyota met 1.958 auto’s en een aandeel van 8,6 procent. Peugeot, BMW en Hyundai maken de top 5 bij de merken compleet. Opmerkelijk is dat Volkswagen, de afgelopen tijd vaak de koploper, dit keer niet in dat lijstje voorkomt. Wat modellen betreft is de Volvo XC 40 de nummer drie gevolgd door twee modellen van Peugeot, de 2008 en de 208.

Lees ook:
‘Autoverkoop EU stijgt dit jaar 8 procent’

5,8 procent meer nieuwe auto’s verkocht in februari - Automobielmanagement.nl

5,8 procent meer nieuwe auto’s verkocht in februari 

In de net afgelopen maand februari zijn in ons land 5,8 procent meer auto’s geregistreerd dan een jaar geleden. Dat is de eerste plus na maanden van rode cijfers. “Of de stijging doorzet is nog te vroeg om te zeggen. De aanhoudende wereldwijde tekorten aan computerchips blijft de autoproductie naar verwachting tot in de tweede helft van dit jaar parten spelen,’’ zeggen RAI Vereniging, BOVAG en RDC.

In totaal werden er afgelopen maand 22.860 nieuwe auto’s in Nederland geregistreerd. Een jaar geleden waren dat er 21.617. Tot eind februari dit jaar zijn 53.724 nieuwe auto’s op kenteken gezet, nog altijd bijna 6 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Kia koploper

Kia is opnieuw het meest succesvolle automerk met 2.500 stuks en een marktaandeel van 10,9 procent. Kia voert de modellenlijst aan met liefst twee auto’s, de Picanto (753 stuks) en de Niro (727). Tweede op de merkenlijst is Toyota met 1.958 auto’s en een aandeel van 8,6 procent. Peugeot, BMW en Hyundai maken de top 5 bij de merken compleet. Opmerkelijk is dat Volkswagen, de afgelopen tijd vaak de koploper, dit keer niet in dat lijstje voorkomt. Wat modellen betreft is de Volvo XC 40 de nummer drie gevolgd door twee modellen van Peugeot, de 2008 en de 208.

Lees ook:
‘Autoverkoop EU stijgt dit jaar 8 procent’