Bovemij gaat tot 25 miljoen euro aan certificaten inkopen

Bovemij gaat voor maximaal 25 miljoen euro certificaten inkopen. De ingekochte certificaten worden ingetrokken en BOVAG zal vervolgens voor maximaal 5 miljoen euro aan aandelen van Bovemij kopen.

Dat plan is geaccordeerd door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van Bovemij N.V. De AV heeft ook de jaarrekening 2021 van het bedrijf vastgesteld en de bestuurders decharge verleend over 2021. De inschrijving voor de verkoop van certificaten loopt van 25 april tot en met 25 mei; de inkoop van de certificaten zal plaatsvinden na uitkering van het dividend.

Dankbaar

Algemeen voorzitter Han ten Broeke van BOVAG: “BOVAG is Bovemij dankbaar voor het certificaat-inkoopprogramma. Bovemij geeft hiermee gehoor aan de vraag van certificaathouders om een oplossing voor de beperkte verhandelbaarheid. BOVAG steunt dit initiatief met het beschikbaar stellen van een additionele 5 miljoen euro voor inkoop. BOVAG heeft hiertoe besloten omdat het de certificaathouders zeer erkentelijk is voor de investering die zij in 2010 deden. Mede daardoor kon Bovemij groeien naar het financieel gezonde en strategisch sterke bedrijf dat het vandaag de dag is. BOVAG wil op deze manier een bijdrage leveren aan het bieden van een exit voor certificaathouders.”

Lees ook:
‘De markt verandert, dus Bovemij ook’

Bovemij gaat tot 25 miljoen euro aan certificaten inkopen - Automobielmanagement.nl

Bovemij gaat tot 25 miljoen euro aan certificaten inkopen

Bovemij gaat voor maximaal 25 miljoen euro certificaten inkopen. De ingekochte certificaten worden ingetrokken en BOVAG zal vervolgens voor maximaal 5 miljoen euro aan aandelen van Bovemij kopen.

Dat plan is geaccordeerd door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van Bovemij N.V. De AV heeft ook de jaarrekening 2021 van het bedrijf vastgesteld en de bestuurders decharge verleend over 2021. De inschrijving voor de verkoop van certificaten loopt van 25 april tot en met 25 mei; de inkoop van de certificaten zal plaatsvinden na uitkering van het dividend.

Dankbaar

Algemeen voorzitter Han ten Broeke van BOVAG: “BOVAG is Bovemij dankbaar voor het certificaat-inkoopprogramma. Bovemij geeft hiermee gehoor aan de vraag van certificaathouders om een oplossing voor de beperkte verhandelbaarheid. BOVAG steunt dit initiatief met het beschikbaar stellen van een additionele 5 miljoen euro voor inkoop. BOVAG heeft hiertoe besloten omdat het de certificaathouders zeer erkentelijk is voor de investering die zij in 2010 deden. Mede daardoor kon Bovemij groeien naar het financieel gezonde en strategisch sterke bedrijf dat het vandaag de dag is. BOVAG wil op deze manier een bijdrage leveren aan het bieden van een exit voor certificaathouders.”

Lees ook:
‘De markt verandert, dus Bovemij ook’