BOVAG geeft tips over verlenging wettelijke garantie

Met ingang van 1 juni 2022 verlengt BOVAG de termijn van BOVAG Garantie. Dat is nodig vanwege de wijziging van de Europese regels waardoor de wettelijke garantie is verlengd naar 12 maanden. De brancheorganisatie komt nu met een aantal tips voor ondernemers.

“Deze verdubbeling kan voor de bedrijfsvoering gevolgen hebben. Het betekent dat consumenten die bij u een vervoermiddel kopen met BOVAG Garantie per 1 juni 2022 één jaar lang een beroep kunnen doen op die garantie. U loopt dus een half jaar langer risico op garantieclaims,’’ tekent BOVAG aan. De organisatie geeft daarom ook een aantal tips: ‘Verhoog uw financiële buffer, bijvoorbeeld met een ‘garantiepotje. Neem uw inkoop- en verkoopbeleid onder de loep. U kunt bijvoorbeeld gebruikte voertuigen met een hoger risico eerder doorzetten naar de handel, in plaats van aan te bieden aan een particulier.’’

Algemene voorwaarden

Verder zijn ook de BOVAG algemene voorwaarden en garantievoorwaarden aangepast. ‘’Vergeet niet om de huidige algemene voorwaarden en garantievoorwaarden te vervangen door de nieuwe. U bent verplicht de nieuwe voorwaarden per 1 juni te verstrekken aan de consument bij een verkoop. Gebruik de garantievoorwaarden van het vervoermiddel dat u verkoopt, onderhoudt of repareert.’’

Lees ook:
Ondernemersorganisaties willen in gesprek met kabinet over bpm-plannen bestelauto’s

BOVAG geeft tips over verlenging wettelijke garantie - Automobielmanagement.nl

BOVAG geeft tips over verlenging wettelijke garantie

Met ingang van 1 juni 2022 verlengt BOVAG de termijn van BOVAG Garantie. Dat is nodig vanwege de wijziging van de Europese regels waardoor de wettelijke garantie is verlengd naar 12 maanden. De brancheorganisatie komt nu met een aantal tips voor ondernemers.

“Deze verdubbeling kan voor de bedrijfsvoering gevolgen hebben. Het betekent dat consumenten die bij u een vervoermiddel kopen met BOVAG Garantie per 1 juni 2022 één jaar lang een beroep kunnen doen op die garantie. U loopt dus een half jaar langer risico op garantieclaims,’’ tekent BOVAG aan. De organisatie geeft daarom ook een aantal tips: ‘Verhoog uw financiële buffer, bijvoorbeeld met een ‘garantiepotje. Neem uw inkoop- en verkoopbeleid onder de loep. U kunt bijvoorbeeld gebruikte voertuigen met een hoger risico eerder doorzetten naar de handel, in plaats van aan te bieden aan een particulier.’’

Algemene voorwaarden

Verder zijn ook de BOVAG algemene voorwaarden en garantievoorwaarden aangepast. ‘’Vergeet niet om de huidige algemene voorwaarden en garantievoorwaarden te vervangen door de nieuwe. U bent verplicht de nieuwe voorwaarden per 1 juni te verstrekken aan de consument bij een verkoop. Gebruik de garantievoorwaarden van het vervoermiddel dat u verkoopt, onderhoudt of repareert.’’

Lees ook:
Ondernemersorganisaties willen in gesprek met kabinet over bpm-plannen bestelauto’s