“Deze verdubbeling kan voor de bedrijfsvoering gevolgen hebben. Het betekent dat consumenten die bij u een vervoermiddel kopen met BOVAG Garantie per 1 juni 2022 één jaar lang een beroep kunnen doen op die garantie. U loopt dus een half jaar langer risico op garantieclaims,’’ tekent BOVAG aan. De organisatie geeft daarom ook een aantal tips: ‘Verhoog uw financiële buffer, bijvoorbeeld met een ‘garantiepotje. Neem uw inkoop- en verkoopbeleid onder de loep. U kunt bijvoorbeeld gebruikte voertuigen met een hoger risico eerder doorzetten naar de handel, in plaats van aan te bieden aan een particulier.’’

Algemene voorwaarden

Verder zijn ook de BOVAG algemene voorwaarden en garantievoorwaarden aangepast. ‘’Vergeet niet om de huidige algemene voorwaarden en garantievoorwaarden te vervangen door de nieuwe. U bent verplicht de nieuwe voorwaarden per 1 juni te verstrekken aan de consument bij een verkoop. Gebruik de garantievoorwaarden van het vervoermiddel dat u verkoopt, onderhoudt of repareert.’’

Lees ook:
Ondernemersorganisaties willen in gesprek met kabinet over bpm-plannen bestelauto’s