In mei 7,4 procent minder nieuwe auto’s verkocht

Op de markt voor nieuwe personenauto’s blijft de situatie negatief. Afgelopen mei zijn er in Nederland 23.507 auto’s geregistreerd, een daling van 7,4 procent ten opzichte van mei 2021 (25.394 stuks). Dat blijkt uit cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC.

In totaal zijn er tot nu toe dit jaar 123.811 nieuwe personenauto’s geregistreerd. Dat zijn er dan 6.014 minder dan in 2021 (-4,6 procent) toen in de eerste 5 maanden 129.825 nieuwe auto’s de showroom verlieten.

Peugeot 208

Het afgelopen maand meest geregistreerde model was de Peugeot 208 met 939 exemplaren en 4 procent marktaandeel. De plaatsen twee en drie zijn voor auto’s die niet vaak in de ranglijst verschijnen, de Opel Corsa met 753 stuks en de Volkswagen Polo met 713. De Kia Niro komt met 636 exemplaren dit keer op een vierde plaats terwijl Lynk & Co het goed blijft doen met een vijfde positie en 553 geregistreerde auto’s.

Kia

De merkenlijst werd ook afgelopen maand weer aangevoerd door Kia dat met 2.412 stuks een marktaandeel van 10,3 procent pakt. Peugeot haalt hier een tweede plaats gevolgd door Toyota, Volkswagen en Opel. Dat laatste merk verkocht in mei ook meer auto’s dan een jaar geleden terwijl de afzet bij Toyota vergeleken bij vorig jaar stabiel bleef. Tot de sterke stijgers behoort Cupra met 166 exemplaren vergeleken met 5 in mei 2021. Ook merken als Hyundai, Honda en Fiat konden flink meer auto’s afleveren. Verder valt uit de lijst op te maken dat Tesla de afgelopen maand niet meer dan 27 nieuwe auto’s op een Nederlands kenteken zette.

Lees ook:
Dealers geven importeurs rapportcijfer 6,6

In mei 7,4 procent minder nieuwe auto’s verkocht - Automobielmanagement.nl

In mei 7,4 procent minder nieuwe auto’s verkocht

Op de markt voor nieuwe personenauto’s blijft de situatie negatief. Afgelopen mei zijn er in Nederland 23.507 auto’s geregistreerd, een daling van 7,4 procent ten opzichte van mei 2021 (25.394 stuks). Dat blijkt uit cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC.

In totaal zijn er tot nu toe dit jaar 123.811 nieuwe personenauto’s geregistreerd. Dat zijn er dan 6.014 minder dan in 2021 (-4,6 procent) toen in de eerste 5 maanden 129.825 nieuwe auto’s de showroom verlieten.

Peugeot 208

Het afgelopen maand meest geregistreerde model was de Peugeot 208 met 939 exemplaren en 4 procent marktaandeel. De plaatsen twee en drie zijn voor auto’s die niet vaak in de ranglijst verschijnen, de Opel Corsa met 753 stuks en de Volkswagen Polo met 713. De Kia Niro komt met 636 exemplaren dit keer op een vierde plaats terwijl Lynk & Co het goed blijft doen met een vijfde positie en 553 geregistreerde auto’s.

Kia

De merkenlijst werd ook afgelopen maand weer aangevoerd door Kia dat met 2.412 stuks een marktaandeel van 10,3 procent pakt. Peugeot haalt hier een tweede plaats gevolgd door Toyota, Volkswagen en Opel. Dat laatste merk verkocht in mei ook meer auto’s dan een jaar geleden terwijl de afzet bij Toyota vergeleken bij vorig jaar stabiel bleef. Tot de sterke stijgers behoort Cupra met 166 exemplaren vergeleken met 5 in mei 2021. Ook merken als Hyundai, Honda en Fiat konden flink meer auto’s afleveren. Verder valt uit de lijst op te maken dat Tesla de afgelopen maand niet meer dan 27 nieuwe auto’s op een Nederlands kenteken zette.

Lees ook:
Dealers geven importeurs rapportcijfer 6,6