BOVAG blij met versoepeling betalen coronaschulden

Ondernemers mogen de belastingschuld die is ontstaan door corona in zeven jaar terugbetalen. Tot nu toe gold daarvoor een maximum termijn van vijf jaar maar het kabinet heeft dat verlengd. Dat komt bovenop enkele versoepelingen in de betalingsregeling die vorige week al werden aangekondigd. Ondernemers met problemen krijgen waarschijnlijk de mogelijkheid om maandbedragen per kwartaal te betalen en om een incidentele betaalpauze in te lassen.

Bovag: aangepaste prognose nieuwverkoop personenauto's 2016

Dat meldt BOVAG aan haar leden. ‘’BOVAG lobbyt al langere tijd met MKB-Nederland en VNO-NCW voor de versoepeling van de terugbetalingsregeling. BOVAG is blij dat na de aangekondigde versoepelingen van vorige week nu ook de terugbetalingstermijn is verlengd. In de BOVAG Ondernemersmonitor dit voorjaar gaf twaalf procent van de leden aan dat zij behoefte hadden aan verder uitstel van de belastingbetaling. BOVAG heeft daarom achter de schermen samen met MKB-Nederland en VNO-NCW meermaals geprobeerd meer rek te krijgen in de regeling, zodat het in de praktijk ook haalbaar is voor leden om aan de aflossing te voldoen. Daar lijkt nu gelukkig gehoor aan te worden gegeven.’’

Nationaal gezien hebben momenteel 279.000 ondernemers nog een openstaande belastingschuld van samen 21 miljard euro. Bedrijven moeten wel aan bepaalde voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor de versoepelingen.

Lees ook:

BOVAG: verlaging accijns goede stap maar niet genoeg

BOVAG blij met versoepeling betalen coronaschulden - Automobielmanagement.nl

BOVAG blij met versoepeling betalen coronaschulden

Ondernemers mogen de belastingschuld die is ontstaan door corona in zeven jaar terugbetalen. Tot nu toe gold daarvoor een maximum termijn van vijf jaar maar het kabinet heeft dat verlengd. Dat komt bovenop enkele versoepelingen in de betalingsregeling die vorige week al werden aangekondigd. Ondernemers met problemen krijgen waarschijnlijk de mogelijkheid om maandbedragen per kwartaal te betalen en om een incidentele betaalpauze in te lassen.

Bovag: aangepaste prognose nieuwverkoop personenauto's 2016

Dat meldt BOVAG aan haar leden. ‘’BOVAG lobbyt al langere tijd met MKB-Nederland en VNO-NCW voor de versoepeling van de terugbetalingsregeling. BOVAG is blij dat na de aangekondigde versoepelingen van vorige week nu ook de terugbetalingstermijn is verlengd. In de BOVAG Ondernemersmonitor dit voorjaar gaf twaalf procent van de leden aan dat zij behoefte hadden aan verder uitstel van de belastingbetaling. BOVAG heeft daarom achter de schermen samen met MKB-Nederland en VNO-NCW meermaals geprobeerd meer rek te krijgen in de regeling, zodat het in de praktijk ook haalbaar is voor leden om aan de aflossing te voldoen. Daar lijkt nu gelukkig gehoor aan te worden gegeven.’’

Nationaal gezien hebben momenteel 279.000 ondernemers nog een openstaande belastingschuld van samen 21 miljard euro. Bedrijven moeten wel aan bepaalde voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor de versoepelingen.

Lees ook:

BOVAG: verlaging accijns goede stap maar niet genoeg