Dat heeft Lightyear meegedeeld in een persbericht. Aanvullende middelen zijn geleverd door nieuwe private investeringsfondsen en follow-up investeringen van SHV en DELA. “De ontvangen fondsen zorgen er voor dat de onderneming voortgaat met de productie van Lightyear 0, de eerste solar elektrische auto die dit jaar op de weg zal komen, en de ontwikkelingsmijlpalen kan halen voor haar massa-markt follow-up model Lightyear 2,” deelt het bedrijf verder mee.

De overheidsdiensten, aangevoerd door Invest-NL en de provincie Noord-Brabant, ‘voegen zich bij Lightyear op een doorslaggevend moment voor de sector en Lightyears’ tijdslijn.’ “Lightyear maakt sinds de oprichting een consistente vooruitgang en heeft een veelbelovende toekomst voor de ontwikkeling van een innovatief solar eco-systeem in Nederland,” zegt Rinke Zonneveld, ceo van Invest-NL. “Hun technologie, strategische partnerschappen en scherpte passen perfect bij Invest-NL’s ambitie om samen nieuwe tech-gebaseerde markt- en business kansen te scheppen en we kijken er naar uit om hun groei van Nederlandse scale-up naar wereldwijde autofabrikant te ondersteunen.”

Lees ook:

Duitsers bouwen kleinere zonneauto