De recent aangetreden managing director Jan Ake Jonsson sprak tijdens de introductie van de Saab 9-3 Sports Estate over de toekomstperspectieven van de Saab-fabriek: “We hebben de garantie dat we in ieder geval tot 2010 in Trollhättan kunnen blijven produceren. Ik vind dat er Saab’s in Zweden geproduceerd moeten worden, dat heb je nodig voor je geloofwaardigheid als Zweeds merk. We moeten 120 tot 150 duizend auto’s per jaar bouwen. Ik ga ervan uit dat het voor het meerderdeel Saab’s zullen zijn.” Het is Jonsson zijn taak de GM-dochter weer winstgevend te maken. “Dat is niet onmogelijk. In het verleden is ons productaanbod te smal geweest maar daar komt verandering in. Met name met de 9-7X kunnen we ook in Amerika serieus wat gaan doen en ik weet wat ons productportfolio wordt. Het is best geloofwaardig dat het ons gaat lukken. We hebben nu een beter fundament dan we ooit gehad hebben.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding