Toyota zal volgend jaar de Celica, MR2 en Previa uit het Europese leveringspakket halen. De afzet van deze modellen is relatief gering. Toyota had plannen om de nieuwe Land Cruiser in 2006 te gaan verkopen als Lexus zoals het merk doet in Amerika. Maar daar is het van terug gekomen, schrijft Automotive News Europe. Door de acties zullen meer in Europa gebouwde auto's worden geleverd. Het plan van de inmiddels op één na grootste autofabrikant ter wereld is in 2010 zo'n 1,2 miljoen auto's te verkopen in europa. zeventig procent ervan zou ook in Europa gebouwd moeten worden. Overigens zou het schrappen van de drie modellen (twee sportagens en een fullsize mpv) helpen om in 2009 te kunnen voldoen aan de emissienorm van 140 gram CO2 per kilometer als gemiddelde van het gamma. Voor het overige blijft Toyota flinkt wedden op het hybridepaard.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding