Met een aantal gepeperde uitspraken doet Renaat Landuyt een duit in het anti-SUV-zakje dat hij bij eerdere gelegenheden al vulde. Volgens de minister zijn het “auto’s die we echt niet nodig hebben”. Pikant was dan ook de dienstwagen bij zijn aantreden: een Volvo XC90. “Ik heb van mijn voorganger niet alleen zijn klotendossiers geërfd, maar ook zijn klote-auto.” De wagen paste niet in de parkeergarage van het departement. “Als mensen wilden weten of ik aanwezig was, hoefden zij alleen maar even uit het raam te kijken.” In België gaat de regering aandachtig kijken naar de hoogte van de belasting voor SUV’s. Volgens Landuyt betaalt één derde van deze 4×4’s in België te weinig belasting.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding