DaimlerChrysler voorziet voor de komende jaren een groei in de markt van kleine auto’s; volgens de Duits-Amerikaanse fabrikant zal het aandeel van kleine auto’s in de totaalmarkt toenemen van dertig procent (2000) tot vijftig procent in 2010. Het merk Smart is dus van strategisch belang voor DC. Bovendien zouden Smart-rijders te zijner tijd potentiële klanten zijn voor Mercedes-Benz. Tijdens een bijeenkomst nabij Stuttgart verklaarde topman Ulrich Walker dat het contract met Nedcar nog loopt tot 2010 en dat hij geen reden had de productie van de Forfour daar ter discussie te stellen. Voor de Nederlandse markt onderzoekt verkoopdirecteur Dwight de Weerd, afkomstig van LeasePlan, momenteel de netwerkstrategie. Bovendien wil hij inzetten op de zakelijke markt. "Als een Peugeot 206 zakelijk succesvol kan zijn, zie ik niet in waarom een Forfour dat niet kan." Meer hierover in AM 11 die op 17 juni verschijnt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding