GM zal onder meer een aantal autofabrieken in de VS sluiten. De ontslagen worden over een periode van drie jaar uitgesmeerd. De grootste autofabrikant ter wereld heeft al maanden te kampen met sterk tegenvallende verkopen, waardoor het marktaandeel is teruggevallen van 27,2 naar 25,7 procent. Bovendien wordt het bedrijf zoals alle Amerikaanse collega's 'achtervolgd' door een huizenhoge rekening voor de gezondheidszorg van de werknemers. ''Deze crisis in de gezondheidszorg zet onze toekomst op het spel,'' aldus topman Rick Wagoner. General Motors hoopt tegen eind dit jaar de capaciteit in de VS terug te dringen tot vijf miljoen auto's per jaar, een miljoen minder dan wat het bedrijf drie jaar geleden nog produceerde.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding