De bewindvoerders hebben tijdens een door honderden bedrijven bijgewoonde bijeenkomst in Birmingham meegedeeld dat ze “geen of een verwaarloosbaar” bedrag terug kunnen verwachten. Wat er nog aan geld binnen Rover te vinden is, gaat op aan het onderhoud van de nu stilstaande fabriek en aan het honorarium van de bewindvoerders van PriceWaterhouse Coopers zelf. De kansen op het vinden van een koper voor de Rover-fabriek in het Britse Longbridge – of zelfs maar delen daarvan – zijn volgens PWC “uiterst klein”. Er wordt nog wel met enkele bedrijven onderhandeld, maar het geloof in een goede afloop wordt met de dag minder. Het faillissement in Nederland wordt vrijdag 24 juni verder afgehandeld wanneer de openbare verkoping van de importeursimboedel in hotel Vianen vanaf 11.00 uur plaatsvindt. Onder de zeventien nieuwe personenwagens zit de bijzondere sportwagen MG X-power SV-R, waarvan er slechts een enkele door de fabriek is gemaakt en in ieder geval de enige in Nederland is. Tevens gaan er 36 MG demo's en 35 Rover demo's, allen jonger dan negen maanden onder de hamer. Naast de auto's brengt curator Van Daal een complete werkplaats-, kantine- en kantoorinventaris op de veiling. Kijkdagen zijn zaterdag 18 juni van 10 tot 16 uur, donderdag 23 juni van 10 tot 21 uur en vrijdag 24 juni van 8 tot 10 uur in hotel Vianen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding