De aankondiging komt op een opmerkelijk moment, namelijk vlak na het debacle in de VS. Daar werd op 19 juni de GP verreden door maar drie teams, in verband met een ‘veiligheidsprobleem’ met de banden van Michelin. De contractuele consequenties voor de media en sponsors worden daar nog volop geëvalueerd. BMW wil kennelijk een belangrijkere rol spelen in de richting en de toekomst van F1, en meer in het bijzonder over hoe de mediarechten (500 miljoen dollar per seizoen) verdeeld moeten worden. Eén van de topsponsors van Sauber, Credit Suisse (goed voor circa 20 miljoen dollar per jaar), zal haar tweederde aandeel in Sauber de komende drie jaar aan BMW verkopen. Oprichter Peter Sauber zal zijn aandeel van ongeveer eenderde verkleinen naar twintig procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding