Deze deal heeft betrekking op het personeel van drie fabrieken rond Stuttgart en zou ‘essentieel’ zijn voor ‘verdere activiteiten’ die Porsche in de planning heeft. Het sportwagenmerk zou in september plannen bekend willen maken over een nieuwe (vierde) modellijn. Als gevolg van de deal met de werknemers zal de productie van de 911 in Duitsland blijven terwijl de productie van de Boxster pas naar Finland wordt verplaatst als er onvoldoende capaciteit mocht zijn in Stuttgart. Porsche zal ook nog tweehonderd miljoen euro investeren in een nieuwe paint shop. Porsche wil de productiviteitsverbetering van vijf procent per jaar vasthouden of nog verbeteren. Topman Wendelin Wiedeking bevestigt het commitment van Porsche met productie in Duitsland. In Financial Times zegt hij dat ‘Made in Germany’ een kwaliteitskenmerk is dat wereldwijd wordt erkend. Porsche verwacht de recordwinst van het vorige boekjaar (1 miljard euro) dit jaar nog te kunnen verhogen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding