Dat meldt het Amerikaanse vakblad Automotive News. Miller zou een tekengeld van drie miljoen dollar opstrijken, naast een salaris van anderhalf miljoen dollar per jaar. Als hij bovendien de komende drie jaar een aantal doelstellingen van het concern weet te realiseren, ligt er een bonus van twee miljoen dollar klaar. Steve Miller (63) is de opvolger van Delphi-oprichter J.T. Battenberg III. Hij begint op 1 juli en kan bogen op de nodige ervaring in de auto-industrie. Vóór zijn overstap naar Delphi zwaaide hij de scepter bij toeleverancier Federal-Mogul. Ook was hij vice-directeur bij de vroegere Chrysler Corporation. Aan Miller de taak om Delphi vlot te trekken na een intern boekhoudschandaal en de productiebeperkingen bij zijn grootste klant, General Motors.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding