Daarmee verhuist de onderneming van het ene beleggingsbedrijf naar het andere. À raison van 1,2 miljard euro nemen de Fransen het onderhoudsbedrijf over van CVC Capital. In een verklaring stelt PAI dat het van plan is 'het managementteam te steunen bij het verder versterken van Kwik-Fit's leidende positie in de markt voor snelle onderhoudsdiensten in Europa'. De nieuwe eigenaar kijkt voor verdere expansie vooral naar Groot-Brittannië en Duitsland. In dat laatste land werkt Kwik-Fit onder de naam Pit-Stop. Kwik-Fit kwam in 1999 in handen van het Amerikaanse autoconcern Ford. Dat verkocht drie jaar later een belang van zeventig procent in het bedrijf aan CVC voor 350 miljoen pond en behield een deelneming van negentien procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding