Tien procent kostenreductie is veel meer dan de gebruikelijke twee of drie procent per jaar bij de inkoop van componenten. De plannen geven een eerste indruk van de kostenreductie die Wolfgang Bernhard, de recent aangestelde chef van de Volkswagen merkengroep, zal willen doorvoeren. Dat schrijft de zakenkrant Financial Times. VW wil efficiencyverbetering door samenwerking tussen haar eigen ingenieurs en die van de toeleveranciers. Volkswagen wil haar rendement verhogen; voor 2008 staat een verbetering van vier miljard euro gepland. De kosten moeten daarom met meer omlaag en moeten dit jaar met ruim drie miljard dalen conform het herstructureringsplan ForMotion. VW wil ook een betere kwaliteit om de betrouwbaarheid van haar auto's te vergroten. De winst van VW-concern zakte vorig jaar tot zo'n zevenhonderd miljoen euro; de verkopen in de VS stortten in en de winsten in China kelderden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding