Met de badge van China’s grootste autofabrikant (SAIC) gaat hij waarschijnlijk eind 2006 de lokale markt op, meldt Automotive News Europe. Hij wordt er gepositioneerd in de lagere premiumklasse. Het is voor het eerst dat SAIC onder eigen label een wagen produceert. Tot nu toe fungeerde het bedrijf via joint ventures als de anonieme bouwer van VW- en GM-modellen. Afgelopen voorjaar was SAIC in beeld als redder in nood van MG Rover, maar het bedrijf haakte uiteindelijk af. Kort daarna ging de Engelse autofabrikant failliet. Volgens de Chinezen hebben ze voordat MG Rover ten onder ging de intellectuele rechten op de modellen 75 en 25 en op tien motorontwerpen gekocht. Op verzoek van SAIC bereiden momenteel voormalige MG Rover-ontwikkelaars de ommezwaai in technische zin voor.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding