Het Italiaanse Bertone produceert de huidige Opel Astra cabriolet, maar dat zal binnenkort niet meer het geval zijn. Opel wil de productie ervan ‘incourcen’ om de capaciteit van haar fabrieken beter benutten. Vanaf begin volgend jaar zal de Opel-fabriek in Antwerpen de Astra Cabriolet bouwen. Bovendien zou GM onderzoeken of ze het uitbestede productiewerk van de Saab 9-3 cabriolet kan terughalen naar Zweden. Die auto wordt nu gebouwd bij Magna Steyer in Oostenrijk. De fabrieken in Rüsselsheim (Opel) en Trollhättan (Zweden) draaien qua productieaantallen onder de maat en de chef van GM Europe, Fritz Henderson, moet daarom opdrachten toevoegen. Zo wordt er gewerkt aan een sportieve suv voor Saab en Opel wil nog dit decennium een nieuw topmodel introduceren, schrijft Handelsblatt. Ook de ontwikkeling van alle GM-auto’s uit de Astra-klasse zal in Rüsselsheim plaatsvinden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding