Reddingspoging Rover opgegeven

De Britse zakenman David James heeft zijn plannen om de gestrande Roverfabriek te kopen en weer op te starten op moeten geven. James had met enkele collega's een consortium gevormd dat bij de bewindsvoerders een reddingsplan heeft neergelegd.

James wilde Rover en MG splitsen en zich vooral richten op het lucratieve MG-merk. Hij was echter afhankelijk van de medewerking van het Chinese Shanghai Automotive, dat de auteursrechten op de Rovermerken zegt te bezitten. De Chinezen hebben die medewerking geweigerd, waardoor het consortium niet voldoende geld bijeen kon krijgen en één van de laatste strohalmen om de Britse fabriek alsnog te redden geknakt is.

Reddingspoging Rover opgegeven - Automobielmanagement.nl

Reddingspoging Rover opgegeven

De Britse zakenman David James heeft zijn plannen om de gestrande Roverfabriek te kopen en weer op te starten op moeten geven. James had met enkele collega's een consortium gevormd dat bij de bewindsvoerders een reddingsplan heeft neergelegd.

James wilde Rover en MG splitsen en zich vooral richten op het lucratieve MG-merk. Hij was echter afhankelijk van de medewerking van het Chinese Shanghai Automotive, dat de auteursrechten op de Rovermerken zegt te bezitten. De Chinezen hebben die medewerking geweigerd, waardoor het consortium niet voldoende geld bijeen kon krijgen en één van de laatste strohalmen om de Britse fabriek alsnog te redden geknakt is.