Volkswagen heeft in de eerste helft van dit jaar een nettowinst geboekt van 403 miljoen euro, dat is bijna 5 procent meer dan in dezelfde periode in 2004. De omzet steeg met bijna 6 procent tot bijna 24,89 miljard euro. Wereldwijd wist de VW-groep 2,56 miljoen auto's aan de man te brengen. In West-Europa werd het marktaandeel opgevoerd van 17,5 naar 18 procent. De directie noemt vooral de verkopen van de Fox, Passat, Audi A3 en A4 bemoedigend. De positieve resultaten zijn vooral te danken aan het ingezette besparingsprogramma For Motion. De besparingen hadden een positieve invloed van 1,7 miljard euro op het resultaat. De grootste autobouwer van Europa heeft eerder aangekondigd in 2008 op jaarbasis 7 miljard euro te willen besparen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding