Porsche geeft banengarantie af

De Raad van Bestuur en de Ondernemingsraad van Porsche hebben een overeenkomst ondertekend, waarin de locaties Stuttgart-Zuffenhausen, Ludwigsburg en Weissach langdurig worden gegarandeerd. De nieuwe overeenkomst heeft een looptijd tot 31 juli 2010. De ga

Een belangrijke voorwaarde voor de nieuwe overeenkomst is de bereidheid van de medewerkers om binnen de geldende salarisafspraken voortaan nog productiever en flexibeler te werken. Daartoe worden de arbeidsprocessen in de productie efficiënter georganiseerd. Dat wil volgens zeggen dat de ter beschikking staande arbeidstijd nog intensiever wordt gebruikt. Zo kunnen de in de salarisafspraken afgesproken rustpauzes in het prestatieloon onmiddellijk worden afgetrokken bij productieonderbrekingen. Ook een efficiëntere, nieuwe inplanningslogistiek van de auto’s op de productielijnen en een geoptimaliseerde methode voor het bepalen van de productietijden werden overeengekomen. Indien nodig kunnen bovendien per jaar twaalf extra, speciale ploegendiensten worden gedraaid. Met deze en andere maatregelen wordt een significante productiviteitstoename gerealiseerd. Dat betekent dat Porsche binnenkort met hetzelfde aantal werknemers aanzienlijk meer auto’s kan bouwen in Zuffenhausen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Porsche geeft banengarantie af - Automobielmanagement.nl

Porsche geeft banengarantie af

De Raad van Bestuur en de Ondernemingsraad van Porsche hebben een overeenkomst ondertekend, waarin de locaties Stuttgart-Zuffenhausen, Ludwigsburg en Weissach langdurig worden gegarandeerd. De nieuwe overeenkomst heeft een looptijd tot 31 juli 2010. De ga

Een belangrijke voorwaarde voor de nieuwe overeenkomst is de bereidheid van de medewerkers om binnen de geldende salarisafspraken voortaan nog productiever en flexibeler te werken. Daartoe worden de arbeidsprocessen in de productie efficiënter georganiseerd. Dat wil volgens zeggen dat de ter beschikking staande arbeidstijd nog intensiever wordt gebruikt. Zo kunnen de in de salarisafspraken afgesproken rustpauzes in het prestatieloon onmiddellijk worden afgetrokken bij productieonderbrekingen. Ook een efficiëntere, nieuwe inplanningslogistiek van de auto’s op de productielijnen en een geoptimaliseerde methode voor het bepalen van de productietijden werden overeengekomen. Indien nodig kunnen bovendien per jaar twaalf extra, speciale ploegendiensten worden gedraaid. Met deze en andere maatregelen wordt een significante productiviteitstoename gerealiseerd. Dat betekent dat Porsche binnenkort met hetzelfde aantal werknemers aanzienlijk meer auto’s kan bouwen in Zuffenhausen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding