Nieuw leven voor Lancia

Om de resultaatverbetering van Fiat Auto te versnellen, wil topman Marchionne het kwakkelende Lancia nieuw leven inblazen.

Marchionne kondigde onlangs vijf extra nieuwe modellen aan, waarvan drie voor Lancia zijn bestemd: een SUV, een derde generatie van de Delta hatchback en een ‘nicheproduct’ – wellicht een Fulvia coupé. Dat zou erop duiden dat de Fiat-leiding serieus werk maakt van haar luxemerk, dat dringend meer dealers buiten Italië nodig heeft. Tachtig procent van de ruim honderdduizend per jaar geproduceerde Lancia’s gaat in Italië over de toonbank.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nieuw leven voor Lancia - Automobielmanagement.nl

Nieuw leven voor Lancia

Om de resultaatverbetering van Fiat Auto te versnellen, wil topman Marchionne het kwakkelende Lancia nieuw leven inblazen.

Marchionne kondigde onlangs vijf extra nieuwe modellen aan, waarvan drie voor Lancia zijn bestemd: een SUV, een derde generatie van de Delta hatchback en een ‘nicheproduct’ – wellicht een Fulvia coupé. Dat zou erop duiden dat de Fiat-leiding serieus werk maakt van haar luxemerk, dat dringend meer dealers buiten Italië nodig heeft. Tachtig procent van de ruim honderdduizend per jaar geproduceerde Lancia’s gaat in Italië over de toonbank.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding