Van der Most begint walhalla voor snelheidsduivels

Rasondernemer Henny van der Most opent in 2007 in Duitsland een nieuw pretpark gericht op racen en snelheid

Het park ligt op het terrein van een voormalige energiecentrale in Meppen, net over de grens bij Emmen. Minstens tien racebanen gaat Van der Most op het park aanleggen, zo meldt De Telegraaf vandaag. Bezoekers kunnen zich op de banen naar hartelust uitleven met raceauto’s, dragsters, crosswagens en motoren. Ook zou er ruimte komen om met jetski’s op water te racen. Deze week heeft miljonair Van der Most in de Verenigde Staten 45 dragsters besteld waarmee bezoekers met een rijbewijs straks kunnen racen. De razendsnelle racemonsters accelereren in twee seconden vanuit stilstand naar honderd kilometer per uur. De bouw van het park gaat Van der Most dertig miljoen euro kosten. Het eindresultaat zal volgens de zakenman een reusachtig complex zijn waarop ook een hotel, campings en een indoorkermis te vinden zijn. Van der Most verwacht dat jaarlijks enkele honderdduizenden Nederlanders en Duitsers het luidruchtige park zullen bezoeken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Van der Most begint walhalla voor snelheidsduivels - Automobielmanagement.nl

Van der Most begint walhalla voor snelheidsduivels

Rasondernemer Henny van der Most opent in 2007 in Duitsland een nieuw pretpark gericht op racen en snelheid

Het park ligt op het terrein van een voormalige energiecentrale in Meppen, net over de grens bij Emmen. Minstens tien racebanen gaat Van der Most op het park aanleggen, zo meldt De Telegraaf vandaag. Bezoekers kunnen zich op de banen naar hartelust uitleven met raceauto’s, dragsters, crosswagens en motoren. Ook zou er ruimte komen om met jetski’s op water te racen. Deze week heeft miljonair Van der Most in de Verenigde Staten 45 dragsters besteld waarmee bezoekers met een rijbewijs straks kunnen racen. De razendsnelle racemonsters accelereren in twee seconden vanuit stilstand naar honderd kilometer per uur. De bouw van het park gaat Van der Most dertig miljoen euro kosten. Het eindresultaat zal volgens de zakenman een reusachtig complex zijn waarop ook een hotel, campings en een indoorkermis te vinden zijn. Van der Most verwacht dat jaarlijks enkele honderdduizenden Nederlanders en Duitsers het luidruchtige park zullen bezoeken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding