Vijftienhonderd man eruit bij Volvo

Volvo Cars wil vijf procent extra van haar personeelsbestand kwijt om honderddertig miljoen dollar te besparen. Het gaat wereldwijd om duizend tot vijftienhonderd banen.

De woordvoerder van Volvo Cars, Olle Axelsson, heeft dat verklaard tegen persbureau Reuters. Volvo Cars, onderdeel van PAG van Ford, heeft te lijden onder een zwakke dollar en hevige concurrentie in Amerika. De verkopen van Volvo daar zouden met vijf procent gedaald zijn dit jaar. Dat negatieve effect moet worden gecompenseerd, aldus Axelsson. Volvo zou deze week beginnen met overleg met de vakbonden. Voor het einde van het jaar moet het plan zijn beslag krijgen. De meeste van de banen zullen verloren gaan in de fabriek in Göteborg in Zweden. Volvo Cars had al een meerjarenplan dat het personeelsbestand al met vijf procent per jaar moet inkrimpen, vooral door natuurlijk verloop. De nieuwe maatregel komt daar nog eens bovenop. Volvo heeft in Zweden twintigduizend mensen in dienst en achtduizend elders, met name in de VS. Ook moeder Ford kampt met hoge kosten en dalende verkopen in de VS. Het bereidt meer ontslagen en fabrieksluitingen voor.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Vijftienhonderd man eruit bij Volvo - Automobielmanagement.nl

Vijftienhonderd man eruit bij Volvo

Volvo Cars wil vijf procent extra van haar personeelsbestand kwijt om honderddertig miljoen dollar te besparen. Het gaat wereldwijd om duizend tot vijftienhonderd banen.

De woordvoerder van Volvo Cars, Olle Axelsson, heeft dat verklaard tegen persbureau Reuters. Volvo Cars, onderdeel van PAG van Ford, heeft te lijden onder een zwakke dollar en hevige concurrentie in Amerika. De verkopen van Volvo daar zouden met vijf procent gedaald zijn dit jaar. Dat negatieve effect moet worden gecompenseerd, aldus Axelsson. Volvo zou deze week beginnen met overleg met de vakbonden. Voor het einde van het jaar moet het plan zijn beslag krijgen. De meeste van de banen zullen verloren gaan in de fabriek in Göteborg in Zweden. Volvo Cars had al een meerjarenplan dat het personeelsbestand al met vijf procent per jaar moet inkrimpen, vooral door natuurlijk verloop. De nieuwe maatregel komt daar nog eens bovenop. Volvo heeft in Zweden twintigduizend mensen in dienst en achtduizend elders, met name in de VS. Ook moeder Ford kampt met hoge kosten en dalende verkopen in de VS. Het bereidt meer ontslagen en fabrieksluitingen voor.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding