De actie is ingezet op 1 juni en zou lopen tot 6 september. Maar GM besloot inmiddels de einddatum voor auto's van modeljaar 2005 uit te stellen tot 30 september. Bovendien vallen nu ook de fullsize pick-ups en suv's (zoals Chevrolet Suburban, GMC Yukon en Cadillac Escalade) van modeljaar 2006 binnen de actie. In de afgelopen maanden bracht de kortingactie GM veel verkoopsucces, maar er zijn nu ook twijfels over de marketingstrategie van GM. Ford en Chrysler hebben het voorbeeld van GM in juli gevolgd. Zij denken nu ook dat ze tot 30 september moeten doorgaan. GM heeft problemen door grote schulden. Afgelopen woensdag werden de aandelen van het bedrijf door het derde belangrijke 'rating agency' gewaardeerd met een zogenoemde junk-status.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding