Aanleiding is de grens van 25 kilometer die de RDW sinds kort aanhoudt als limiet voor het stallen van handelsvoorraad in het buitenland. Spierings’ autohandel in het Belgische Kasterlee ligt net buiten die limiet. Spierings is twee jaar lang in gevecht geweest met de RDW over de kwestie. De RDW wilde niet controleren over de grens, hetgeen voor Spierings aanleiding was voor juridische stappen. De Raad van State gaf Spierings in januari van dit jaar gelijk: handelsvoorraad mag ook in het buitenland gestald zijn en de RDW moet dan de bedrijfsvoorraad erkennen. De overwinning heeft Spierings 23.975,47 euro aan juridische bijstand gekost. Nu blijkt echter dat de RDW een afstandslimiet hanteert van 25 kilometer, gemeten vanaf de Nederlandse grens – net niet ver genoeg voor Kasterlee.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding