De winstdaling is vooral te wijten aan de in december 2004 ingezette herstructurering van de autoverhuurder, die bijna 11,5 miljoen aan buitengewone lasten kostte. Algemeen directeur Murray Hennessy ziet ‘de eerste beginnende signalen’ dat het herstel er aan staat te komen. De omzet kwam in het eerste half jaar uit op 840 miljoen euro, een toename met slechts 0.6 procent. Het aantal gefactureerde verhuurdagen nam toe met 1,4 procent, wat betekent dat de marges in de autoverhuur verder onder druk stonden. Avis Europe, waarin het Belgische autobedrijf d’Ieteren een meerderheidsbelang heeft, moest de afgelopen tijd verschillende malen een winstwaarschuwing afgeven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding