Ghosn wijst erop dat de wereldwijde afzet van hybrides minder dan één procent van het totaal is. Het is niche-technologie, zegt hij in Financial Times. Zijn uitspraak is opvallend nu alle grote fabrikanten zwaar investeren in de ontwikkeling van hybrides: Ford, GM, BMW, DC, VW en Porsche hebben allemaal plannen aangekondigd die de productie en verkoop van deze 'zuinige' auto's moeten opvoeren. Toyota en Honda hebben beide een sterke toename van hybride-verkopen in Amerika gerapporteerd, ongetwijfeld deels als gevolg van de hoge brandstofprijzen. Maar Ghosn zegt geen 'significante verschuiving' in de vraag te zien. Hij verwacht dat de automobilist de hybride niet zal verkiezen boven zuinige diesels, auto's die (deels) op alcohol rijden of auto's met brandstofcellen. “We moeten ervoor oppassen dat we de markt geen technologie gaan opdringen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding