Volkswagen heeft gezegd dat alle opties open zijn, ook het behouden en uitbreiden van de bedrijven. De aankondiging over Europcar is versneld door de aankondiging van Ford vorige week dat het Hertz verkoopt aan een investeerdersgroep voor vijftien miljard dollar, maar een beslissing over Europcar wordt dit jaar niet verwacht. Met Gedas zou men verder zijn, met een verkoop als meest waarschijnlijke resultaat. Een en ander is het gevolg van een concernbrede zoektocht naar een verhoging van de winstgevendheid (voor belastingen) van Volkswagen AG met vier tot vijf miljard euro in 2008. Europcar maakte vorig jaar een winst van 84 miljoen euro en heeft een vloot van 220 duizend auto's waarvan eenderde van de VW-groep afkomstig is. Volgens analisten in de zakenkrant Financial Times zou het wegdoen van het verhuurbedrijf 'een rare move' zijn nu Volkswagen een aandeel in de leasewereld heeft gekocht met haar aandeel in LeasePlan Corporation.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding