Porsche denkt op de korte termijn besparingen te kunnen realiseren door elektronische componenten te delen met Volkswagen. Op de langere termijn ziet de sportautofabrikant voordelen door dat het meer componenten zou kunnen gebruiken. De financiële topman van Porsche, Holger Härter, zegt in de zakenkrant FT dat zijn bedrijf nu meerdere plekken in de raad van commissarissen van Volkswagen wil hebben. De aandelen van Porsche zijn na de aankondiging afgelopen maandag met tien procent in waarde gedaald omdat investeerders over het algemeen kritisch waren, maar inmiddels zijn ze al redelijk op de weg terug. De baas van ‘investor relations’ bij Porsche beweert ook dat het plan niet een initiatief is van Piëch maar van Wendelin Wiedeking, de zeer succesvolle chef van Porsche. "Maar zowel Piëch als VW zijn er erg voor." Piëch is voorzitter van de raad van commissarissen van Volkswagen en bovendien grootaandeelhouder van Porsche vanwege zijn familierelatie met oprichter Ferdinand Porsche.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding