De familie Agnelli heeft 686,9 miljoen dollar geïnvesteerd om haar aandelenbelang in Fiat op 30,06 procent te houden. Daarmee blijft de familie de grootste aandeelhouder. Als de familie – bestaande uit bijna honderd afstammelingen van Fiat oprichter Giovanni Agnelli – de nieuw uitgegeven aandelen niet had gekocht, dan zou haar aandelenbelang in Fiat op 20 september zijn afgezwakt tot 21,9 procent. Op exact dezelfde datum heeft de Fiat groep acht banken gedwongen om 3,58 miljoen dollar aan leningen naar aandelen in het bedrijf te converteren. De banken hadden gezamenlijk een aandelenbelang van 26,9 procent en verkeerden in de positie om in plaats van de Agnellis de grootste aandeelhouders te worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding