De presentator van het populaire autoprogramma bezoekt momenteel het land om research te doen voor een krantenartikel. Zijn reis begon afgelopen zaterdag met een vliegreis van Basra naar Bagdad. Tijdens de reis werd het vliegtuig door rebellen beschoten met raketten. Het vliegtuig kon een ontwijkende manoeuvre uitvoeren om de aanval af te slaan. Tijdens zijn verblijf in Bagdad werd de Black Hawk helikopter waarmee hij zich verplaatste opnieuw beschoten. Later die dag werd hij tijdens de retourvlucht naar Basra wederom beschoten. Enkele uren nadat Clarkson terugkeerde in Basra werd het kamp waarin hij verbleef beschoten met mortiergranaten. ‘Ik wist dat dit me zou gebeuren, want zulke dingen gebeuren altijd met mij’ aldus de flegmatieke Brit, die ongedeerd bleef.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding