De flamboyante Elkann werd vorige week maandag opgenomen, na een gevaarlijke mix van cocaïne, heroïne en alcohol tot zich genomen te hebben. Dat gebeurde in het appartement van een 50-jarige transsexueel genaamd Patrizia, in een achterbuurt van Turijn. De politie heeft drie mensen ondervraagd, die allen ontkennen de drugs meegenomen te hebben naar het appartement. In een interview met de italiaanse krant ‘ La Repubblica ’ zegt Patrizia, wiens echte naam Lino is, dat Elkann om 3 uur s’nachts aan de deur stond. ‘Tegen het einde van de nacht vielen we gezamenlijk in slaap. Omstreeks 9 uur in de ochtend werd ik wakker en probeerde ik Lapo te wekken, maar hij gaf geen teken van leven. Ik heb onmiddellijk een ambulance gebeld’. Het hele voorval heeft Italië geshockeerd, voornamelijk vanwege de omstandigheden waarin het zich heeft afgespeeld. De 28 jarige Elkann, marketing manager bij Fiat en één van de directeuren van de voetbalclub Juventus, geldt als het publieke gezicht van de wederopstanding van de noodlijdende autofabrikant Fiat. Overigens is het bezit van cocaïne voor persoonlijk gebruik niet strafbaar in Italië, maar het handelen erin wel.