De drie stonden samen met 21 andere kandidaten op de shortlist, die kritisch tegen het licht werd gehouden door een jury van 75 vakjournalisten uit ruim twintig landen. De Duitse bougiefabrikant Beru kreeg de Trophée d’ Or in de categorie Technologie. Beru toonde in Parijs een nieuwe gloeibougie waarin een druksensor is geïntegreerd. Texas Instruments tekende bij het ontwerp voor de elektronica. Volgend jaar komt het product op de markt. Goud was er ook voor lakfabrikant PPG, in de categorie Onderdelen en Aftermarket. De jury was zeer te spreken over PPG’s Ceramiclear D8105, een krasvaste blanke lak. Ceramiclear haalt zijn hardheid uit de nano-techniek, met deeltjes kleiner dan een miljoenste millimeter. Het derde, tevens laatste goud in Parijs was weggelegd voor Frog’s Air Process, in de categorie Garage Equipment. Dit reparatiesysteem voor carrosserieherstel werkt op basis van luchtdruk en komt vooral van pas op moeilijk bereikbare plekken en bij delen die niet verhit mogen worden. Zilver ging op Equip Auto naar Valeo, dat een systeem presenteerde voor voertuigdatacommunicatie. Eveneens een zilveren medaille kreeg de alternatieve sneeuwketting Autosock (waarover AM eerder al uitgebreid berichtte). Eenvoud en genialiteit gaan hier volgens de jury hand in hand. In de categorie Garage ten slotte vielen twee kandidaten in de prijzen. Spanesi (voor Touch Wheels, een draagbaar uitlijnmeetsysteem) en Bosch (KDS, draadloos uitlijnapparaat). Geen eremetaal maar wel een speciale juryprijs ging naar de combinatie Brembo/SKF met haar elektronische remsysteem brake-by-wire, Etas (resonantiemeter) en Hubinont (systeem op luchtdruk voor demontage van hardnekkig vastzittende bougies). Meer nieuws over Equip Auto in de komende AM

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding