Nog voordat ons oorspronkelijke driejarenplan afloopt zullen wij de eerste Infinitis in Europa gaan verkopen”, aldus Wilhite die daarmee vooral verwijst naar verkoop in Rusland en andere markten in centraal Europa. In 2006 zal het merk op de Russische markt worden geïntroduceerd en tegen het einde van 2007 zullen de verschillende modellen ook in de Oekraïne worden verkocht. Momenteel is de importeur in Kiev bezig met het opbouwen van een dealernetwerk. Daarnaast zullen ook China en Japan worden ontsloten als markten. “In West-Europa zullen wij kort daarna met de verkoop beginnen”, zegt Wilhite, “maar dan niet met het huidige modellenpakket. Als we op de Europese markt willen gaan concurreren met merken als Mercedes, Audi of BMW zullen we ook in de topklasse een competente dieselmotor moeten kunnen voeren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding