Ford rapporteerde vandaag een omzet van 40,8 miljard dollar over het derde kwartaal met een netto verlies van 284 miljoen dollar. In 2004 leverde het derde kwartaal nog een winst op van 266 miljoen. Ford zegt dat het vooral komt door het inzakken van de (winstgevende) verkoop van suv’s en dat haar divisie voor Noord-Amerika in de rode cijfers blijft. In de USA, de belangrijkste markt voor Ford, incasseerde de fabrikant een verlies van 1,2 miljard dollar in het derde kwartaal, bijna het totale verlies van de auto-activiteiten (1,3 miljard). De financiële tak van het bedrijf maakte een netto winst van 577 miljoen. Ford denkt dit jaar overigens nog met een winst(je) te kunnen afsluiten terwijl GM nu al tegen een cumulatief verlies van 3,8 miljard dollar aanhikt. PAG, het Ford-cluster van luxe merken met Land Rover, Aston Martin, Volvo en Jaguar, heeft zijn kwartaalverlies kunnen terugbrengen van 171 miljoen tot 108 miljoen dollar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding