Bluewater laakt Toyota om het hoge brandstofverbruik van zijn hybride suv, de Lexus RX400h. Verslaggevers van de New York Times, waarop Bluewater zich baseert, vonden uit dat de RX400h niet zuiniger is dan de niet-hybride variant. En dit nota bene terwijl de hybride Toyota Prius het icoon is van milieubewust autorijden, aldus Bluewater. ‘Is dit hetzelfde Toyota?’, vraagt men zich af. En dan zit Toyota tot ergernis van Bluewater ook nog in de groep autofabrikanten die zich bij de overheid suf lobbyt voor lossere milieu-/brandstofnormen voor auto’s. Bluewater roept nieuwe Toyota-voorman Watanabe (rechts naast de wolf in de advertentie afgebeeld) op om zuinigere auto’s te maken en te stoppen met zich af te zetten tegen kritisch milieubeleid van de Amerikaanse overheid. En iedereen die dat ook vindt, moet Toyota bellen of een brief schrijven, vindt Bluewater. Dat laatste kan via hun website http://www.bluewaternetwork.org/telltoyota/index.shtml .

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding