Cardoens vorige maand in Roosendaal geopende Nederlandse vestiging doet pas over drie tot vier weken mee, zegt directeur-eigenaar Toin van de Mosselaar. “De zending die nu is binnengekomen betreft vooral diesels. Die zijn voor onze klant, voornamelijk particulieren, te duur.” Van de Mosselaar wacht daarom liever nog even op een tweede zending MG Rovers, waarvan er zestig tot tachtig in benzineversie naar Roosendaal zullen gaan. Omdat in Nederland geen korting over de BPM kan worden gegeven, zullen de wagens met iets minder korting (15 tot 30 procent) worden aangeboden dan in België. Van de Mosselaar zegt enigszins verrast te zijn door de via het ANP ontstane publiciteit. “Voor ons komt die eigenlijk te vroeg. We willen pas echt tamtam gaan maken zodra we de wagens kunnen laten zien én verkopen.” Om belangstellenden toch alvast te kunnen laten zien, staan in Roosendaal vanaf morgen (zaterdag 12 november) twee MG-cabrio's. De Britse autobouwer ging afgelopen lente failliet en werd in juli overgenomen door de Chinese Nanjiing Automotive Group. Sindsdien heeft PriceWaterhouse Coopers, dat verantwoordelijk is voor de afhandeling van het faillissement, de wagens verder verkocht via het dealernet van MG Rover in Europa, aldus het Belgische 6Minutes. Eind oktober is de verkoop aan particulieren stilgelegd en werd een opkoper gezocht voor de resterende voorraad. Dat werd Cardoen, dat tijdens zogeheten opendeurdagen hoopt een flink deel van zijn honderden Rovers en MG's te kunnen slijten. De Rover 45 heeft de grootste korting (35 procent) en kost in België 10.999 euro. Een 75 diesel wordt een kwart goedkoper. Bij de MG TF is de reductie ‘slechts' twintig procent, omdat het vaak gaat om gewilde collectors items. Kopers krijgen twee jaar volledige garantie, die uitbreidbaar is tot vijf jaar. Volgens bedrijfsleider Karel Cardoen is ook de levering van nieuwe auto-onderdelen gewaarborgd. Nog voor het faillissement werd de distributie van onderdelen overgenomen door het Britse Cat Logistics. Dat heeft aan Cardoen verzekerd dat alle onderdelen nu en in de toekomst beschikbaar zullen blijven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding