'Innovatie' en 'waar voor het geld' zijn belangrijke criteria voor deze jaarlijkse verkiezing. Ditmaal was de internationale jury weinig eensluidend, aangezien slechts elf van de bijna zestig stemgerechtigden de Clio op de eerste plaats zetten. Ook de drie Nederlandse autojournalisten in de jury kwamen tot verschillende winnaars. Jeroen Jongeneel (Telegraaf) koos de Passat, Autovisie-hoofdredacteur Ton Roks de BMW3-serie en Jos Vroomans (AutoKampioen) ging voor de uiteindelijke winnaar, de Clio. De definitieve line up, van één tot en met vijf: Renault Clio, VW Passat, Alfa 159, BMW 3-serie en Mazda 5. Daarmee toont de industrie aan dat we een mager autojaar hebben beleefd. De topklassering van de Clio moet ook in Frankrijk grote verbazing hebben opgeroepen. Hoe dan ook, in een reactie laat Renault Nederland weten de uitverkiezing in ieder geval publicitair op te pakken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding