De 1007 met de schuifdeuren wordt gebouwd in Poissy bij Parijs. Peugeot zal aan het einde van dit jaar ruim vijfhonderd tijdelijke arbeidskrachten laten gaan en honderdvijftig man naar andere banen overplaatsen. Een woordvoerder van Peugeot zegt in Automotive News Europe dat men de oorzaak zoekt bij de prijsstelling van de 1007 en bij het feit dat de auto in feite een nieuw segment vormt. Ook de Modus van Renault loopt niet zoals gehoopt was. Renault heeft de productie al drie keer teruggebracht in veertien maanden tijd. De Modus was oorspronkelijk ingeschat op 285 duizend eenheden en zit nu op 123 duizend. In Nederland heeft de Peugeot 1007 met elfhonderd verkochte exemplaren een marktaandeel van 0,26 procent (ultimo oktober 2005) maar de auto is geen vol jaar op de markt. De Renault Modus behaalde dit jaar tot dusver 4,2 duizend stuks (0,98 procent). Peugeot verlaagt 1007-productie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding